Welkom bij De Kruiskwacht!

Reserveer nu

Het lokaal

“De Kruiskwacht” is gelegen in een bosrijke omgeving, enkele kilometers ten zuiden van de stad Geel. Het bivakhuis bestaat uit 2 gebouwen waarvan het éne gebouw het sanitair en de slaapzalen bevat. Het andere gebouw is uitgerust met een keuken en een eetzaal/recreatieruimte. De Kruiskwacht is geschikt voor groepen tot 70 personen (exclusief tentengrond). De accommodatie is uitermate geschikt voor jeugd- en schoolkampen, maar ook voor teambuildings, babyborrels, weekend met vrienden/ familie…

‘De Batterie - Krabber’

‘De Batterie’ bestaat uit de  keuken en eetzaal (die als recreatieruimte kan gebruikt worden).Er is meubilair voorzien voor 70 personen, tafels, stoelen, banken, schragen ...
De eetzaal wordt verwarmd met een kachel, het hout hiervoor is tijdens de wintermaanden in voorraad.
De keuken is uitgerust met vier grote gaspitten, een dubbele spoelbak, koelkast en een diepvriezer. Gedurende de maanden september tot en met juni is de keuken voorzien van potten, pannen, borden glazen, bestek enz. Tijdens de maanden juli en augustus dient u zelf het keukengerei mee te brengen.

'De Krabber' is de aanbouw van de 'Batterie' Deze bestaat uit 2 afzonderlijke lokaaltjes (gelijkvloers en verdiep) die als slaapgelegenheid kunnen gebruikt worden (2x8 p). Het onderste lokaal wordt meestal als materiaalhok gebruikt.

De Blokhut’ (vroeger een houten noodwoning

‘De Blokhut’ is het tweede gebouw met sanitair en slaapzalen. De sanitaire installatie bestaat uit twee douches, drie toiletten en twee grote wastafels (2x5 kraantjes). De benedenverdieping bevat een grote slaapzaal geschikt tot 14 personen en nog een klein zaaltje geschikt tot 6 personen.

Op de bovenverdieping bevindt zich de grote slaapzaal die plaats biedt aan 34 personen.

In de wc-container zijn 3 wc's en 1 lavabo.

Kampen tijdens Juli & Augustus

Heel het jaar door is er de mogelijkheid om tenten op het terrein te plaatsen. Hierdoor kan de capaciteit worden uitgebreid tot 140 personen. In de maanden Juli & Augustus zijn er extra buitenfaciliteiten (6 buitenlavabo's) beschikbaar.

De foto's geven je een beeld van de lokalen en de omgeving.

De omgeving

De omgeving rondom Geel biedt vele recreatieve mogelijkheden. Het sportcentrum De Lissenvijver ligt op 1 Km afstand. Hier kunt u squashen, tennissen en badmintonnen. Op aanvraag kan u er ook deelnemen aan mountainbiketochten, survivaltochten en wandeltochten. De steden Turnhout, Hasselt en Antwerpen zijn met de trein vanuit Geel bereikbaar en zijn een bezoek meer dan waard. Wat gedacht van een dagje uit naar Bobbejaanland in Lichtaart? Of een bezoek aan  kinderboerderij- speeltuinDe Bogaard met geiten, schapen, ezels, eenden en ganzen. Deze is dagelijks gratis toegankelijk  gelegen in het centrum van Geel.  In de Molen van't Veld en het Bakkerijmuseum kan je zondags namiddag terecht.  Regenweer hoeft voor de allerkleinsten geen probleem te zijn: op 2 Km van de kruiskwacht kunnen zij zich in de binnenspeeltuin Circus Bruul uitleven.

Het centrum van Geel ligt op zo'n 8 km. Hier kan je gezellig een terrasje gaan doen of gaan winkelen in onze winkelstraat. Er is ook een zwembad en een paar grote speeltuinen. Het centrum ven Bel bevindt zich op 1 Km afstand. Hier is een superette, een frituur en 2 restaurants . U zal dus zeker niet omkomen van honger of dorst! Verder kan je ook nog naar Mol rijden. Mol staat bekend om de kempense zwemvijvers zoals het Zilvermeer of het Zilverstrand die zeker een bezoekje waard zijn. Naast deze zwemvijvers ligt Sunparks. Dit is een groot zwembad met  een wildwaterbaan.

Vlak naast de lokalen begint er ook een officiëel speelbos. Dit bos is 7 hectare groot en is ideaal voor uw bosspel. Dit speelbos bevindt zich in een rustige omgeving. Je kan uw kinderen dus met een gerust hart laten spelen. Meer info hierover vind je op een infobord aan het begin van de speelzone of op het infobord in het lokaal zelf. 

De nodige links vindt je onderaan de site ;)

Reserveren

Wat betaal je voor een overnachting ?

Jeugdbewegingen betalen een basis huurprijs van € 170 per nacht tot 40 personen. Voor scholen, verenigingen, familie feestjes (tot 40 personen) en dergerlijke vragen we €190 per nacht. Voor groepen met meer dan 40 personen wordt er €2.5 extra per persoon per nacht aangerekend. Deze prijs is exclusief water, mazout, elektriciteitkosten (allen opgemeten via teller) afval, gas en verbruik hout.

Jeugdverenigingen huren aan een voordelig tarief en hebben een voorrangsboekingsperiode van tenminste zes maanden.

Voor meer info kan je terecht op onderstaande link:

https://www.jeugdverblijven.be/nld/Details.aspx?d=765

Hieronder kan je onze verhuurdata bekijken:

Contact

Bij interesse of een vraag gelieve onderstaande format in te vullen. Gelieve steeds naam van organistaie en eventueel indentificatie nummer weer te geven alsook tel. nr. of gsm nummer. Het doel van de mogelijk huur is ook van belang.

Bellen voor extra info kan natuurlijk ook 014 58 34 88